Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
5 dkg édesítő (1:4)
3 dkg útifűmaghéj
2 dkg holland kakaópor
7 g sütőpor
1 kk citromlé
2,8 dl víz
Krém:
3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető
ízlés szerint porédesítő
2-3 ek mandula aroma
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
+ szeletelt mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, kikeverjük és egy 18x24 - es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krém többi alapanyagát és alaposan kikeverjük.
Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, majd rátesszük a piskóta tetejét, erre jön a krém másik fele, majd megszórjuk mandulával.
Hagyjuk 3-4 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése