2025. április 27., vasárnap

Kakaós - mandulás sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

5 dkg édesítő (1:4)

3 dkg útifűmaghéj

2 dkg holland kakaópor

7 g sütőpor

1 kk citromlé

2,8 dl víz

Krém:

3 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

ízlés szerint porédesítő

2-3 ek mandula aroma

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

+ szeletelt mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, kikeverjük és egy 18x24 - es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krém többi alapanyagát és alaposan kikeverjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, majd rátesszük a piskóta tetejét, erre jön a krém másik fele, majd megszórjuk mandulával.

Hagyjuk 3-4 órát, hogy jól összeálljon.













 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése