Hozzávalók:
15 dkg Barna rizsliszt
5 dkg Köles liszt
5 dkg Tápióka keményítő
3 dkg édesítő (1:4)
2 dkg útifűmaghéj
7,5 g sütőpor
3 dl víz
2 ek citromlé
+ kb.15 - 20 dkg meggy
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakba.
3 részre vágjuk úgy, hogy a felső része megmaradjon.
A két szélső részt megtöltjük meggyel, majd betekerjük, a középső részt is betekerjük.
Majd a 3 részt összefonjuk, mint egy kalácsot (vigyázzunk, mert lágy a tészta).
Majd ha ez megvan, akkor kalács formát kapunk, ezt egy kicsit megsodorjuk.
Majd felvágjuk 5-6 részre.
Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 -40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése