2021. április 20., kedd

Habos csokis sütemény (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

30 dkg Mester család süteményliszt

2 dkg Mester család kakaópor

5 g sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

3 dl növényi tej

Krém:

25 dkg növényi mascarpone

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

+ 25 dkg mentes csokoládé (olvasztva)

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit egy tálban kikeverjük, majd sütőpapíros tepsin eloszlatjuk ( mint amikor piskóta tekercset készítünk).

180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőt és a mascarponét, és alaposan kikeverjük vele.

Ha megsült a piskóta, akkor egy kenyérformát folpackkal kibélelünk.

A piskóta egyik felét belemorzsoljuk, majd az olvasztott csokoládé felét ráöntjük, majd jön a krém, utána a csoki másik fele, végül a maradék piskótával beborítjuk.

Kb. 1-2 órát hütőben pihentetjük, majd fogyasztható.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése