2017. március 10., péntek

DÖRMI MACI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (3 db)
2 db tojás
5 dkg Mester süteményliszt
ízlés szerint édesítő (én kb 3/4 ed kanálnyit tettem a négyszeres édesítőből)
2 gr sütőpor
+ 1 kk Mester kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd a habot beleforgatjuk.
Majd hozzáadjuk a sütőport és lisztet, elkeverjük.
A maci formákat megtöltjük (egy kicsit maradjon a tésztából! )
A maradékba tesszük a kakaóport, és az lesz a maci füle, keze,lába.
180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük. (tűpróba!)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése