2017. március 5., vasárnap

RIBIZLIS LEVELEK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)







Hozzávalók 12 db - hoz
Tésztához:
50 dkg Nutri free Mix per pane
1 cs porélesztő - Haas

1 ek édesítő (1:4 Dia Wellness paleo)
10 dkg margarin
2 db tojássárgája
2 ek vanília aroma
3,5 dl rizstej

+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
15 dkg ribizli (fagyasztott)
3 kk útifűmaghéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!). Majd letakarjuk és meleg helyen kelesztjük egy órán át.Közben elkészítjük a tölteléket.A ribizlit kiolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük az édesítővel és útifűmaghéjjal. (Az útifűmaghéj fogja meg a ribizli kiengedett levét, így nem fog kifolyni a sütiből).Ha a tészta megkelt, akkor rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk. 12 db kockára vágjuk. Közepére kanalazunk a ribizliből, majd egy sarkát a szemköztire hajtjuk. Villa segítségével a széleit lenyomkodjuk, evvel kis csíkokat is teszünk bele. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojássárgájával,majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük légkeverésen.
Jó étvágyat hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése