2017. március 4., szombat

MINI MANDULATORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
2 db tojás
1 kk édesítő (1:4)
2 gr sütőpor
2 dkg Mester szeletelt mandula
2 dkg Mester süteményliszt
Krém
1 dl rizstej
1,5 dl rizstejszín
1 cs vanília pudingpor
ízlés szerint édesítő
+ Mester szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A többi alapanyagot összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot , ezzel szépen elkeverjük.
11 cm es formába tesszük (csatos tortaforma), majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémet elkészítjük. A pudingot kikeverjük az édesítővel és rizstejjel, majd megfőzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt.
Ha meghűlt a piskóta megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is kerüljön, majd mandulával megszórjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése