2017. március 3., péntek

MEGGYES LEVELES BATYU - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)



Életem első leveles tésztája :D Nagyon megörültem neki, hogy sikerült. Eszméletlen finom lett, komolyan mondom. És ugye ilyenkor nem csak én kóstolok, hanem a család többi tagja is ;) :D Próbálkoztam már levelessel,de valahogy soha nem sikerült.. Na de most .. Jesszusom, ez mennyei finom! <3

Hozzávalók (6 db ) 
20 dkg Aby kenyérliszt
20 dkg margarin
2 csipet só
0,8 dl víz
+ kb 15 dkg meggy (fagyasztott) – ezt kiengedjük, hozzáadunk ízlés szerint édesítőt, és annyi útifűmaghéjat, hogy a „levét” megszívja
+ 1 db tojás a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lisztet két tálba tesszük, az egyikbe 17 dkg és 3 dkg  margarin és a só. A másikba a 17 dkg margarin és 3 dkg liszt. A 17 dkg margarin összedolgozzuk a liszttel, majd a hűtőbe tesszük 40 percre. A másik adag lisztet és margarint összedolgozzuk a vízzel együtt, majd azt pihentetjük, míg a margarin a hűtőbe van.
Ha letelt az idő, akkor a tésztánkat jól belisztezett lapon kinyújtjuk, majd közepére tesszük a margarint és ráhajtjuk a széleket, majd kinyújtjuk. (Érdemes jól lisztezgetni közbe, mert ragad a tészta, a margarin próbál „kijövögetni” a szélein).
Majd ha kinyújtottuk, akkor a két oldalát behajtjuk, majd 25 percre hűtőbe tesszük. Ezt négyszer ismételjük meg. Az utolsó nyújtásnál 6 részre vágjuk.
A meggyet kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az édesítőt és útifűmaghéjat, megvárjuk míg összeáll.
Megtöltjük a tésztát – mindegyik közepébe teszünk a meggyből, majd összehajtjuk a széleit, összenyomjuk, majd felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése