2024. február 19., hétfő

Kókuszos - meggyes csónak (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

23,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

16 dkg tápióka keményítő

3,7 dkg útifűmaghéj őrlemény

6 dkg édesítő (1:4)

3,5 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

10 dkg kókuszreszelék

1 kk fahéj

2,5 dkg vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

kb. 1 dl növényi tejszín

+ 12 db meggyszem

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a formázáshoz

Elkészítés:

Egy tálban a száraz alapanyagokat a tésztához alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

Majd négy egyenlő részre osztjuk.

Mindegyiket kicsi bagettra formázzuk, majd a közepükbe méllyedést teszünk ujjunkkal, és egy csónak szerű formát kapunk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd egyenlú részben elosztjuk a formákban, majd mindegyik tetejére 3-3 szem meggyet teszük.

Sűtőpapíros tepsire tesszük őket, széleit olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 - 45 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése