2024. február 1., csütörtök

Sütés nélküli ananászos tejszínes "sajttorta" (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 

Hozzávalók:

Külső réteg:

22,5 dkg Medhousa Great gluténmentes prémium zabpehely

ízlés szerint porédesítő

10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé olvasztva

5 dkg holland kakaópor

kb. 1 dl növényi tejszín

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg növényi margarin

Krém:

25 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

2 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

12,5 dkg ananász ( konzerv - cukormentes ) feldarabolva

+ ananász ( konzerv - cukormentes ) a tetejére

Elkészítés:

A külső réteghez a száraz alapanyagokat egy tálban össze keverjük.

Majd hozzáadjuk a margarint, tejszínt és az olvasztott csokoládét, majd alaposan összedolgozzuk.

Tegyük a hütőbe kb. 30 percre.

A tejszínr verjük fel kemény habbá, majd tegyük bele a mascarponét és az édesítőt, és kézi robotgéppel dolgozzuk egyneművé, majd keverjük bele az ananász darabokat.

Egy 18 cm - es kerek tortaformába nyomkodjuk bele a külső réteg masszáját, úgy, hogy az oldalára is kerüljün.

Majd tegyük bele a krémet, simítsuk el a tetejét, majd tegyünk rá ananász darabokat.

Hagyjuk egy éjjelt a hütőben, hogy jól összeálljon.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése