2024. február 4., vasárnap

Fahéjjas csiga ( glutén, tej tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Mester család foszlós kalács liszt

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

1,5 dkg fahéj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

12 g Mester család sütőpor

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

2 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

1 ek citromlé

Töltelék:

Fahéj + Mester család édesítő (1:4)

olvasztott növényi margarin a kenéshez

+ olaj és növényi tejszín keveréke a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük,  majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük vékonyan a kinyújtott tésztát növényi margarinnal, majd megszórjuk a fahájas édesítős keverékkel.

Feltekerjük, majd felvagdossuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük az olajos - tejszínes keverékkel, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése