2024. február 28., szerda

Fahéjas babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

15 dkg köles liszt

25 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

3,2 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

olvasztott margarin a kenéshez

fahéj és édesítő keveréke a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kinyújtjuk.

Megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a fahéjas keverékkel.

Feltekerjük, majd hosszában felvágjuk.

Majd egymásba tekerjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük ( az enyén szélesebb forma volt), majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése