2016. február 17., szerda

DIÓS MARLENKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Húúú.. a Marlenka már rég a listámon szerepelt, hogy el kell készíteni.. Én most egy diós féle változatban készítettem, hisz a mogyoró nálam tilós (mert van kakaós, van mogyis fajta marlenka recept ). Annyira, de annyira , de annyira finom lett..:D

Hozzávalók:
20 dkg Nocarb rost sütőmix
2 db tojás
5 dkg kókuszolaj
fahéj
mézeskalács fűszerkeverék
2 dkg mézpótló (paleosoknak méz vagy porrá őrölt eritrit)
3 dkg DW porcukor helyettesítő
3 dkg DW 1:4 édesíő
4,5 dl víz

Krém:
1 l kókusztej
2 cs vaníliás pudingpor (paleo diétázok vanília aroma + konjak liszt)
vanília aroma
3 dkg kókuszolaj
ízlás szerint édesítő
rumaroma
5 dkg DW 1:4
+ dióliszt
+ kb. 10-15 dkg durvára darált dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Közben elkészítjük a krémet, felforraljuk a kókusztejet (picit kihagyunk a puding kikeveréséhez), majd bele tesszük az édesítőt, aromákat, kókuszolajat, majd ha felforrt akkor a pudingot (konjaklisztet).
Végül belekeverjük a durvára darált diót, és annyi diólisztet hogy kellően sűrű legyen (nekem kb. 8-10 ek volt, de ez ugye változhat a konjakliszt használatánál).
Majd a tésztát 5 egyenlő részre osszuk, ez kb 15-16 dkg / adag.
Mindegyiket kinyújtjuk (akkorára , amekkora szilikon formát használunk.
Majd megsütjük  a lapokat kb. 10-15 perc alatt.
Majd ha kihűlt, akkor rétegezzük a krémmel.
A tetejére plusz rakhatunk durvára darált diót (mint én) vagy akár cukrozatlan kakaóport, vagy finomra darált diót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése