Hozzávalók:
60 dkg főtt áttört burgonya
4 kk só
15 dkg margarin
50 dkg Mester család Házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
kb. 3 - 3,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a margarint, majd összedolgozzuk vele, végül hozzáadjuk a vizet és azzal is összegyúrjuk, végül beledolgozzuk az olajat.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe zsemléket formázunk, szorosan egymás mellé tesszük, majd olajjal lekenjük őket , szezámmaggal megszórjuk (8 db lesz).
Majd 50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése