Hozzávalók:
Piskóta:
30 dkg Mester család süteményliszt
3 dkg Mester család kakaópor
1 dkg útifűmaghéj
4 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 dl növényi tejszín
3 dl víz
Töltelék:
5 dl növényi tejszín (felverhető)
ízlés szerint édesítő
40 dkg eper (nekem fagyasztott volt, amit kiengedtem)
20 dkg Mester család diabetikus étbevonó (felolvasztva)
50 g Mester család vaníliás pudingpor
2 ek Mester család tápióka keményítő
+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó a tetejére olvasztva)
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába tesszük.
180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük, édesítjük, hozzáadjuk a pudingport és a tápióka keményítót és kikeverjük vele.
Ha megsült, és meghűlt a piskóta, akkor három részbe vágjuk.
Először jön az első lap, erre jön a felolvasztott csokiból, majd eper, és a hab egy része, majd a következő lap, majd olvasztott csoki, eper és a hab másik fele.
Majd rájön az utolsó piskóta lap.
Azt bevonjuk csokival.
5-6 órát hűtőben pihentetjük, majd fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése