2025. május 15., csütörtök

Epres zabszelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )



Hozzávalók:

25 dkg gluténmentes zabpehely

15 dkg margarin - olvasztva

ízlés szerint porédesítő

30 dkg eper ( fagyasztott volt nekem )

0,6 dl növényi tejszín

kb. 1 dkg útifűmaghéj

15 dkg eperlekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán

15 dkg olvasztott házi csokoládé

Elkészítés:

Egy 20x20 - as formát folpackkal kibélelünk.

A zabpelyhet a porédesítővel összekeverjük, majd az olvasztott margarint hozzáadjuk, elkeverjük és a formába egyengetjük.

Erre rákenjük a lekvárt.

Az epret kiolvasztjuk, villával pépesítjük, édesítjük, belekeverjük a növényi tejszínt és az útifűmaghéjat.

Majd a lekváros rétegre oszlatjuk, végül olvasztott házi csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt hideg helyen, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése