2025. május 5., hétfő

Sült kölesgombóc lekvárral ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

20 dkg köles

4 dl növényi tej

4 dl növényi tejszín ( rizs )

ízlés szerint édesítő

1-2 ek citromlé

+ ízlés szerinti lekvár 

+ gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük a növényi tejjel, növényi tejszínnel.

Összekeverjük, édesítjük, majd puhára főzzük.

Hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük.

Lefedve hagyjuk kihűlni.

Majd átkeverjük.

Gombócokat formázunk belőle, majd mindegyiket megtöltjük lekvárral.

Sütőpapíros tepsibe tesszük őket, és 180 fokon kb. 20 percet sütjük.

Olvasztott csokival tálaljuk.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése