2025. május 13., kedd

Almás tejberizs szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

25 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester Család holland kakaópor

5 dkg Mester Család édesítő ( 1:4 )

1 kk citromlé

8 g Mester Család sütőpor

3 dl víz

Tejberizses réteg:

20 dkg rizs

3 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

35 dkg alma

1 kk citromlé

+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó a tetejére - olvasztva

Elkészítés:

A rizst egy lábasba tesszük.

Az almát megmossuk, lereszeljük.

Hozzáadjuk a növényi tejet, növényi tejszínt, édesítőt, elkeverjük.

Elkezdjük főzni, ha már félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a reszelt almát és a citromlevet, puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni!

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt 20x20 as formába tesszük.

180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük és az almás - rizses tölteléket ráadagoljuk, elsimítjuk óvatossan.

Majd vissza tesszük a sütőbe és kb. 25 percig sütjük még.

Tetejére oszlatjuk az olvasztott étbevonót, majd hagyjuk 5-6 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon, az étbevonó megdermedjen.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése