2025. május 12., hétfő

Spenótos pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

3,5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

1,25 dkg útifűmaghéj

1,5dkg chia mag

2 dkg gluténmentes sörélesztópehely

1,65 dl víz

ízlés szerint só

1 ek citromlé

Töltelék:

40 dk spenót ( faygasztott )

ízlés szerint só

ízlés szerint fokhagyma granulátum

0,5 dl növényi tejszín

1 ek gluténmentes sörélesztőpehely

40 dkg főtt köles ( 10 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4 dl növényi tejben sóval és 1 ek citromlével megfőzzük )

+ olaj a kenéshez

+ gluténmentes sörélesztőpehely a szórához

Elkészítés:

A spenótot kiengedjük.

Lábasba tesszük, összefőzzük a sóval, fokhagymával, tejszínnel, sörélesztópehellyel.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kör alakba.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát.

A spenótot kikeverjük a főtt kölessel, majd beletöltjük a pitébe.

Megszórjuk sörélesztópehellyel, szélét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése