2025. május 13., kedd

Citromos - vaníliás szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

40 dkg Mester Család süteményliszt

5 dkg Mester család édesítő ( 1:4)

8 g Mester család sütőpor

1,5 dl citromlé ( nekem 40 százalékos volt!!!! )

1,75 dl víz

Krém:

12 dkg Mester Család vaníliás pudingpor ( de szerintem finom lehet akár puncs vagy csokival is )

ízlés szerint édesítő

3 dl növényi tej

3 dl növényi tejszín

20 dkg margarin

+ 10 dkg Mester család mazsola

+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

1-2 kk rumaroma

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd jól kikeverjük.

20x20 - as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport, édesítőt, növényi tejet, növényi tejszínt egy lábasba tesszük, jól összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

A kihűlt piskótát három részre vágjuk ( 3 lap legyen ).

A középső lapot egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a rumaromát, összekeverjük.

A tepsibe visszatesszük az alsó lapot, ráegyengetjük a krém egyik felét, erre jön az összemorzsolt mazsolás piskóta, majd a krém másik fele, végül a piskóta teteje.

Végül az olvasztott étbevonót tesszünk a tetejére.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése