2025. május 13., kedd

Grízes kígyórétes ( glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

15 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család foszlós kalács liszt

6 g porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

1,5 - 2 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg Metser család rizsdara

3 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

+ Mester család édesítő (1:4) - a szóráshoz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A rizsdarát, növényi tejet, növényi tejszínt, édesítőt egy lábasba tesszük, elkeverjük, sűrűre főzzük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.

Meleg helyen pihentessük 30 percet.

Majd barna rizslisztes lapon téglalap alakba nyújtsuk ki.

A közepére egy csíkban tegyük a kihűlt tejbedarát ( 3 egyenlő rész legyen, két tészta csík, egy dara csík ).

Majd a tészta oldalakat vágjuk csíkokra, kezdjük el ráhajtogatni a grízes rétegre, először egyik oldalról, majd a másik oldalról, a két végét pedig hatsuk be, hogy a töltelék ne látszódjon ki.

Tegyük sütőpapíros tepsire, vékonyan olajozzuk le, szórjuk meg édesítővel.

Pihentessük 30 percet.

Majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése