2024. augusztus 20., kedd

Banános krémes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

10 dkg gluténmentes-cukormentes - vegán protein - banános ízű

4 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

5 dl víz

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

1 kk fahéj

Krém:

15 dkg barna rizsliszt

5 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg gluténmentes-cukormentes - vegán protein - banános ízű

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük ( tűpróba!).

A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.

Hagyjuk pár órát, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése