2024. augusztus 20., kedd

Magos kenyér ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

3,7 dkg útifűmaghéj

5 dkg lenmag

5 dkg szezámmag

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

5 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

+ magok a tetejére

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk magokkal, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük a formából és még kb. 15-20 percig sütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése