2024. augusztus 8., csütörtök

Somlói galuska ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

1.

45 dkg Mester család süteményliszt

2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mester család holland kakaópor

1 cs sütőpor

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

5,3 dl víz

2.

30 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg mester család kalács liszt

2,2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

4 dl víz

Krém:

1.

30 dkg barna rizsliszt

6 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

3 ek vanília aroma

2.

10 dkg Mester család holland kakaópor

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

5 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

6 dl növényi tej

2 dl növényi tejszín

+ Mester család mazsola

+ Mester család gyalult mandula

+ rumaroma

Elkészítés:

Mind a két piskótánál ugyanúgy járunk el. A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagot, alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük ( tűpróba!).

A vaníliás krémhez a száraz alapanyagokat kikeverjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a tejszínt, tejet és vanília aromát, alaposan kikeverjük és sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

A csokis krémhez a száraz alapanyagokat egy lábasban kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, elkeverjük, sűrűre főzzük, majd a margarint és a csokit belekeverjük.

A kész piskótákat csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük a kakaós piskótát, meglocsoljuk rumaromával, majd megszórjuk mazsolával, mandulával és jün a vaníliás krém, erre jön a vaníliás piskóta, rumaroma, mazsola és mandula, majd a csokis krém... egészen addig rétegezzük, míg el nem fogy minden.

Hagyjuk 5-6 órát hideg helyen, míg jól összeáll, majd növényi tejszínnel és csoki öntettel tálaljuk.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése