Hozzávalók:
Tészta:
27,5 dkg Mester család Házi kenyérliszt
10 dkg Mestr család süteményliszt
15 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztó
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg margarin
3 dl növényi tej
Töltelék:
20 - 25 dkg darált mák
12,5 dkg cukormentes aszalt szilva
2 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
kb. 0,7 dl növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen kelesztjük egy órát.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait összekeverjük.
Megkenjük a kinyújtott lapot a töltelékkel.
Majd két rövidebb szélét behajtjuk, majd a hosszanti szélétól feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd meleg helyen pihentetjük fél órát.
Végül tetejét vékonyan olajjal lekenjük, megszórkáljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése