2024. november 28., csütörtök

Mákos - asztalt szilvás bejgli ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

27,5 dkg Mester család Házi kenyérliszt

10 dkg Mestr család süteményliszt

15 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztó

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

15 dkg margarin

3 dl növényi tej

Töltelék:

20 - 25 dkg darált mák

12,5 dkg cukormentes aszalt szilva

2 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

kb. 0,7 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Meleg helyen kelesztjük egy órát.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait összekeverjük.

Megkenjük a kinyújtott lapot a töltelékkel.

Majd két rövidebb szélét behajtjuk, majd a hosszanti szélétól feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd meleg helyen pihentetjük fél órát.

Végül tetejét vékonyan olajjal lekenjük, megszórkáljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése