Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg Mester család házi kenyérliszt
30 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
15 dkg margarin
4,1 dl növényi tej
Krém:
10 dkg Mester család holland kakaópor
10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva
ízlés szerint édesítő
annyi növényi tej, hogy kenhető legyen
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, négy egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk kör alakba.
A krém alapanyagait kikeverjük.
Az egyik kör lapot megkenjük vele, majd erre jön a második lap, erre is krém, majd a harmadik lap, ismét krém, majd a negyedik lap.
A széleit bevagdossuk ( tegyünk egy poharat középre, odáig nem vágjuk be! ), majd mindegyik tészta darabot megcsavarjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük ( de lehet már a bevágások előtt, így könnyebb), lekenjük vékonyan olajjal, 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése