2024. november 21., csütörtök

Mákos - meggyes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

12 dkg tápióka keményítő

10,5 dkg daráltmák

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

6 dkg édesítő ( 1:4 )

3 dkg útifűmaghéj

3 dl víz

Krém:

7 dl cukormentes növényi tejszín - felverhető

5 dkg darált mák

10 dkg cukormentes meggybefőtt

2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édeítő

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva - tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.

Egy 20x23 - as sütőpapírral kiblelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, alaposan kikeverjük.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.

Tetejét csokival vonjuk be.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése