2024. november 28., csütörtök

Mandulás csokis torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család süteményliszt

5 dkg Mester család szeletelt mandula

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

5 gr Metser család sütőpor

1 dkg mézeskalács fűszerkeverék

2,2 dl víz

Töltelék:

10 dkg Mester család holland kakaópor

10 dkg Mester család csokoládés pudingpor

ízlés szerint édesítő

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

10 dkg margarin

5 dl növényi tej

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük és egy 20 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a pudingport, kakaóport, édesítőt, növényi tejet egy lábasban összekeverünk, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, étbevonót.

Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.

Hagyjuk egy éjjelt hideg helyen, míg jól összeáll.

Másnap díszíthetjük kedvünk szerint.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése