2024. november 25., hétfő

Gombás - kelbimbós tészta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

50 dkg tészta ( nálam gluténmentes Barilla tészta volt - cső formájú )

20 dkg kelbimbó

2 szál friss petrezselyem

50 dkg ChefGomba - mini csiperke

4 ek olaj

ízlés szerint só

ízlés szerint bazsalikom

ízlés szerint oregánó

ízlés szerint bors

ízlés szerint őrölt fűszerkömény

2 dl növényi tejföl

1 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A petrezselymet, kelbimbót és a gombát alaposan megmossuk, majd felaprítjuk őket.

Olajon  megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tésztát ( két részletben ), alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel.

Hagyjuk hogy a tészta megpuhuljon, majd hozzáadjuk a növényi tejfölt és növényi tejet, összekeverjük, kb. 5 percig főzzük még, majd tálalható.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése