Hozzávalók:
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
só
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
3 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg margarin
ízlés szerint zöldfűszerek
3-4 dkg gluténmentes sörélesztópehely
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ lenmag a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
A töltelék alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük, megkenjük vele a tésztát.
Feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, majd olajjal vékonyan lekenjük, lenmaggal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése