2024. november 28., csütörtök

Sütés nélküli mézes krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

5 dkg Mester család holland kakaópor

1,5 kk mézeskalács fűszerkeverék

ízlés szerint édesítő

15 dkg margarin

kb. 1,25 dl növényi tejszín

Krém:

5 dkg Metser család vaníliás pudingpor

25 dkg Mester család rizsdara

5 dl növényi tej

3 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg margarin

3 ek vanília aroma

+ gluténmentes - cukormentes - vegán baracklekvár

+ 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva - a tetejére

Elkészítés:

Az alaphoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.

Hagyjuk kb. 15 percet pihenni.

A krém alapanyagait ( kivétel a margarin ) egy lábasba összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Az alapot három egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk ( én sűtőpapíron csináltam - 20x20 as ).

Majd az egyik lapot beletesszük egy formába ( 20x20 ), megkenjük lekvárral és a krém felével, majd jön a következő alap, megint lekvár és krém, ismét az alap.

A tetejét csokival borítjuk.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése