2025. december 20., szombat

Aszalt szilvás sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Alap:

10 dkg gluténmentes zabpehely

10 dkg gluténmentes zabpehelyléiszt

2 dkg holland kakaópor

12,5 dkg margarin

4 dkg édesítő (1:4) - porrá őrölve

Krém:

10 dkg köles 

3 dl növényi ital

1 kk citromlé

ízlés szerint édesítő

20 dkg növényi mascarpone

10 dkg aszalt szilva

+ olvasztott mentes csokoládé a díszítéshez

Elkészítés:

Az asztalt szilvát egy éjjelre beáztatjuk, majd másnap botmixerrelpépesítjük.

A kölest alaposan átmossuk, majd a 3 dl növényi italban megfőzzük az édesítővel együtt, majd belekeverjük a citromlevet, és botmixerrel pépesítjük.

Hozzákeverjük a mascarponét és a pépesített aszalt szilvát.

A süti alap alapanyagait egy tálban összedolgozzuk,majd egy 21 cm - es tortaformába nyomkodjuk.

Majd ráegyengetjük a krémet, olvasztott csokivaldíszitjük,majd hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése