2025. december 6., szombat

Grizes rétes aszalt gyümölcsökkel ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

6,2 dkg margarin

1 dl növényi ital

4 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

10 dkg rizsdara

4 dkg vaníliás pudingpor

4 dl növényi ital

ízlés szerint édesítő

10 dkg aszalt gyümölcs ( szilva, meggy...... )

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tölteléket készítjük el először.

A rizsdarát, édesítőt, vaníliás pudingport, növényi italt egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ebbe belekeverjük az aszalt gyümölcsöket.

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a a margarint, eldolgozzuk benne, majd a növényi italt.

Én a rétest asztalon szoktam nyújtani, van erre egy bevált terítúm már.

Erre barna rizslisztet szórunk, majd a tésztát elkezdjük nyújtani, nyugodtan lehet megszórni barna rizsliszttel közben, jó vékonyara kell kinyújtani.

Majd a tölteléket az egyik felébe egyengetjük.

Két szélét ráhatjuk, majd feltekerjük a terítő segítségével.

Sütőpapíros tepsire tesszük, nagyon vékonyan olajozzuk.

Meg lehet szúrni az oldalát - ha szeretnénk.

Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése