2025. december 6., szombat

Diós - mandulás rizslapos ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

8 db rizslap 

7,5 dkg csicseriborsó liszt

4 g sütőpor

1,25 dl víz

1 dkg édesítő ( 1:4 )

Töltelék:

7,5 dkg darált dió

7,5 dkg darált mandula

ízlés szerint édesítő ( ha szükséges )

2 db nagyobb érett banán ( kb. 20 dkg )

0,5 dl növényi tejszín

Tetejére:

szeletelt mandula

édesítő

1 db füge

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A banánt villával összetördeljük.

Hozzáadjuk a diót, mandulát, édesítőt, tejszínt, kikeverjük.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel, sütőporral, édesítővel.

Két darab rizslapot jól megmártunk a csicseris keverékben, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük ( én kocka alakú rizslapot használtam és 21x21 - es formát ).

Erre teszünk a töltelékből, elkenjük rajta, majd ismét két lapot mártunk a keverékben, rátesszük az előzőre, majd krém.... ( amíg el nem fogy ) és két lappal zárjuk a sort ( ugyanugy csicseris keverékbe mártva ).

A tetjét olajjal vékonyan lekenjük, karikára vágott fügét és mandulát teszünk rá-ű

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése