2025. december 20., szombat

Almás - diós pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

3 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us márka )

2,3 dkg útifűmaghéj

12 dkg margarin

4 dkg édesítő (1:4)

5 g sütőpor

1 kk citromlé

1-2 ek növényi ital

Töltelék:

70 dkg alma

20 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint mézeskalács fűszer

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Az almát megmossuk, lereszeljük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, beledolgozzuk a margarint és a citromlevet, növényi italt.

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd két részre szedjük.

Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.

Az egyik tésztát kezünkkel belenyomkodjuk.

Az alma levét kinyomkodjuk, összekeverjük a dióval és édesítővel.

Rátesszük a tésztára a tölteléket.

Majd a másik lapot kinyújtjuk és a töltelékre tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd villával megszúrkáljuk.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése