Hozzávalók:
15db rizslap (én kocka alakút használtam )
5,5 dkg csicseriborsó liszt
10 dkg barna rizsliszt
2 dkg édesítő (1:4)
3 g sütőpor
3 dl víz
Töltelék:
8 dkg darált dió + édesítő ( ízlés szerint ) + 2-3 ek növény ital
7 dkg darált mák + édesítő ( ízlés szerint ) + 2-3 ek növény ital
30 dkg alma ( reszelve, majd levét kinyomkodva ) + ízlés szerint édesítő
kb. 5-8 dkg szilvalekvár - cukormentes, gluténmentes, vegán
+ olaj a kenéshez
+ porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet, barna rizslisztet, édesítőt, sütőport és vizet alaposan kikeverjük, egy nagy tálcára öntjük.
Három darab rizslapot egyesével jó alaposan megmártunk benne, majd egymás mellé ( de a széleik némileg legyenek egymáson ) szilikon lapra tesszük.
Erre eloszlatjuk a mákos tölteléket.
Majd ismét három rizslap, ugyanúgy megmártjuk a csicseris keverékbe, majd a mákos töltelékre tesszük.
Erre jön a szilvalekvár, majd újabb három lap, erre az almás keverék, majd újabb három lap, diós keverék, és zárásként újabb három lap.
Majd hosszanti oldalát behajtjuk mind a két oldalt.
A rövidebboldaláról elkezdjük feltekerni, majd egy sütőpapíros kenyérformába ( legyen szélesebb ) tesszük.
Olajjal vékonyan bekenjük.
180 fokos sütőben kb. 25 percet sütjük, majd kivesszük a formából ( a sütőpapírral együtt emeljük ki ), tegyük egy gáztepsire és süssük még kb. 10 percet.
Szórjuk meg porédesítővel, várjuk meg míg kihűl.







Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése