2025. december 6., szombat

Flódni tekercs rizslapból ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

15db rizslap (én kocka alakút használtam )

5,5 dkg csicseriborsó liszt

10 dkg barna rizsliszt

2 dkg édesítő (1:4)

3 g sütőpor

3 dl víz

Töltelék:

8 dkg darált dió + édesítő ( ízlés szerint ) + 2-3 ek növény ital

7 dkg darált mák + édesítő ( ízlés szerint ) + 2-3 ek növény ital

30 dkg alma ( reszelve, majd levét kinyomkodva ) + ízlés szerint édesítő

kb. 5-8 dkg szilvalekvár - cukormentes, gluténmentes, vegán

+ olaj a kenéshez

+ porédesítő a szóráshoz

Elkészítés:

A csicseriborsó lisztet, barna rizslisztet, édesítőt, sütőport és vizet alaposan kikeverjük, egy nagy tálcára öntjük.

Három darab rizslapot egyesével jó alaposan megmártunk benne, majd egymás mellé ( de a széleik némileg legyenek egymáson ) szilikon lapra tesszük.

Erre eloszlatjuk a mákos tölteléket.

Majd ismét három rizslap, ugyanúgy megmártjuk a csicseris keverékbe, majd a mákos töltelékre tesszük.

Erre jön a szilvalekvár, majd újabb három lap, erre az almás keverék, majd újabb három lap, diós keverék, és zárásként újabb három lap.

Majd hosszanti oldalát behajtjuk mind a két oldalt.

A rövidebboldaláról elkezdjük feltekerni, majd egy sütőpapíros kenyérformába ( legyen szélesebb ) tesszük.

Olajjal vékonyan bekenjük.

180 fokos sütőben kb. 25 percet sütjük, majd kivesszük a formából ( a sütőpapírral együtt emeljük ki ), tegyük egy gáztepsire és süssük még kb. 10 percet.

Szórjuk meg porédesítővel, várjuk meg míg kihűl.




 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése