2025. december 20., szombat

Lencsés batyu ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók ( 3 db ):

6 db rizslap

10 dkg csicseriborsó liszt

2 dl víz

ízlés szerint só

3 g sütőpor

Töltelék:

35 dkg lencse ( főtt!!!!! )

ízlés szerint só

ízlés szerint fokhagyma

6 dkg növényi tejföl

8 dkg gluténmentes zabpehely

ízlés szerint bors

ízlés szerint pirospaprika

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A főtt lencséhez adjuk a töltelék összes alapanyagát és alaposan összedolgozzuk.

A csicserilisztet kikeverjük a sóval, sütőporral és vízzel.

A csicseri keveréket egy tálcára öntjük.

Egy rizslapot alaposan megmártunk benne, majd szilikon lapra tesszük.

Az egyik oldalára tesszünk a lencsés keverékből, ezt azon az oldalon elosztlatjuk, majd félbe hajtjuk, majd ezt a felet ismét félbe, így egy háromszög alakot kapunk.

Egy másik rizslapot megmártunk jól a csicseris keverékbe, letesszük a szilikon lapra, majd a már összehajtott háromszöget rátesszük és ebbe úgymond becsomagoljuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

Majd a maradék hozzávalóval ugyanígy járunk el.

Tetejüket vékonyan olajozzuk, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.





 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése