Hozzávalók:
Piskóta:
30 dkg alma
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
12,5 dkg barna rizsliszt
5,5 dkg dió liszt
4 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
1,5 dkg útifűmaghéj
2 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
2 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
5 dkg édesítő (1:4)
10 dkg margarin
+ holland kakaópor vagy fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát megmossuk, lereszeljük.
A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nnedves alapanyagokat és kikeverjük, majd beleforgatjuk a reszelt almát ( nyomkodd ki előtte!! ).
Sütőpapíros tepsibe tesszük ( 21x24 ), majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a növényi itallal és édesítővel kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a növényi tejszínt, majd a margarint.
A krémet a megsült piskótára egyengetjük, majd megszórjuk fahéjjal - vagy mézeskalács fűszerrel.






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése