2025. december 6., szombat

Almás - mézes - krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes , vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

30 dkg alma

1 kk mézeskalács fűszerkeverék

12,5 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg dió liszt

4 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

1,5 dkg útifűmaghéj

2 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor

2 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín

5 dkg édesítő (1:4)

10 dkg margarin

+ holland kakaópor vagy fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

Az almát megmossuk, lereszeljük.

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nnedves alapanyagokat és kikeverjük, majd beleforgatjuk a reszelt almát ( nyomkodd ki előtte!! ).

Sütőpapíros tepsibe tesszük ( 21x24 ), majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a növényi itallal és édesítővel kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a növényi tejszínt, majd a margarint.

A krémet a megsült piskótára egyengetjük, majd megszórjuk fahéjjal - vagy mézeskalács fűszerrel.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése