2025. december 6., szombat

Méteres szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Vaníliás piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

1 ek vanília aroma

2,5 dl víz

Kakaós piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

3 dkg holland kakaópor

2,5 dl víz

Krém:

20 dkg puncs pudingpor

8 dl növényi ital

2 dl növényi tejszín

5 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A vaníliás piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd belekeverjük a vizet.

Egy 21x24 - es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A kakaós piskótával ugyanígy járunk el.

A krémhez a pudingport, növényi tejet, édesítőt kikeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.

Végül belekeverjük a növényi tejszínt ( nem kell felverni!!! ), és a margarint.

Ha meghűltek a piskóták, akkor kettévágjuk őket.

Elkezdjük rétegezni.

Barna lap, krém, fehér lap, krém, megint barna lap , krém, az utolsó fehér lap, majd a tetejére olvasztott csokit kenünk.

Hagyjuk 6-7 órát, hogy jól összeálljon.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése