Hozzávalók:
30 dkg Mester Család süteményliszt
20 dkg Mester Család kalács liszt
1 cs porélesztő
15 dkg margarin
2,5 dl növényi tej
4 dkg Mester Család édesítő (1:4)
Töltelék:
15 dkg köles
6 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
2 ek citromlé
12,5 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tördelve
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet. Hagyjuk meleg helyen egy órát kelni.
A kölest alaposan átmossuk, majd feltesszük főni a növényi tejben, édesítjük, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a citromlevet. Hagyjuk kihűlni.
Majd a tésztát egy terítővel borított asztalra tesszük ( igen, pont úgy, mint a régi időkebn ), majd barna rizslisztet szórunk rá, átdolgozzuk, majd amilyen vékonyra lehet, kinyújtjuk.
A főtt kölest eloszlatjuk az egyik oldalában, megszórjuk a csoki darabokkal.
A terítő segítségével szorossan feltekerjük.
Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30- 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése