2024. október 8., kedd

Köleses - csokis kelt rétes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester Család süteményliszt

20 dkg Mester Család kalács liszt

1 cs porélesztő

15 dkg margarin

2,5 dl növényi tej

4 dkg Mester Család édesítő (1:4)

Töltelék:

15 dkg köles

6 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

2 ek citromlé

12,5 dkg Mester család diabetikus étbevonó - tördelve

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet. Hagyjuk meleg helyen egy órát kelni.

A kölest alaposan átmossuk, majd feltesszük főni a növényi tejben, édesítjük, majd ha megfőtt, hozzáadjuk a citromlevet. Hagyjuk kihűlni.

Majd a tésztát egy terítővel borított asztalra tesszük ( igen, pont úgy, mint a régi időkebn ), majd barna rizslisztet szórunk rá, átdolgozzuk, majd amilyen vékonyra lehet, kinyújtjuk.

A főtt kölest eloszlatjuk az egyik oldalában, megszórjuk a csoki darabokkal.

A terítő segítségével szorossan feltekerjük.

Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük. 

180 fokos sütőben kb. 30- 35 perc alatt megsütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése