2024. október 20., vasárnap

Ferdinánd tekercs ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

25 dkg Mester család kalács liszt

1 cs porélesztő

2 ek vanília aroma

3,8 dl növényi tej

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 dkg margarin

Töltelék:

35 dkg sült sütőtök

ízlés szerint fahéj

ízlés szerint édesítő

Tetejére:

porédesítő kikeverve növényi tejjel ( sűrű állagú legyen!)

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.

A sütőtököt villával pépesítjük, majd kikeverjük a fahájjal és az édesítővel.

Megkenjük vele a tészta egyik felét, majd a másik felét ráhajtjuk, felcsíkozzuk a tésztát. 

Feltekerjük a csíkokat.

Egy kerek torta formát kibélelünk sütőpapírral, belerakosgatjuk a csigákat, tetejüket olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Majd ha megsült, akkor lekenjük az édesítőt növényi tejjel.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése