Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Mester Család kalács liszt
25 dkg Mester Család sütemény liszt
2 dkg Mester család útifűmaghéj
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 g Mester család sütőpor
6,5 dl növényi tej
1 ek Mester család holland kakaópor
25 dkg Meggybefőtt - cukormentes
1 ek vanília aroma
Krém:
3 dl meggylé ( a befőttnek a leve )
3 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
10 dkg Mester család csokoládés pudingpor
+ 10 dkg Mester diabetikus étbevonó a tetejére - olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet, és jól kikeverjük.
Két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vanília aromát.
Sütőpapíros tepsibe öntjük a vaníliás részt, elegyengetjük, majd ennek a tetejére a kakaós részt, és villával eloszlatjuk rajta. A tetejére szórjuk a meggyet.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Közben a krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ezt a megsült piskóta tetejére öntjük, elegyengetjük, majd a diabetikus étbevonóval borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése