2024. október 8., kedd

Meggyes - vaníliás - kakaós szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Mester Család kalács liszt

25 dkg Mester Család sütemény liszt

2 dkg Mester család útifűmaghéj

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

10 g Mester család sütőpor

6,5 dl növényi tej

1 ek Mester család holland kakaópor

25 dkg Meggybefőtt - cukormentes

1 ek vanília aroma

Krém:

3 dl meggylé ( a befőttnek a leve )

3 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

10 dkg Mester család csokoládés pudingpor

+ 10 dkg Mester diabetikus étbevonó a tetejére - olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet, és jól kikeverjük.

Két részre osztjuk, majd az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vanília aromát.

Sütőpapíros tepsibe öntjük a vaníliás részt, elegyengetjük, majd ennek a tetejére a kakaós részt, és villával eloszlatjuk rajta. A tetejére szórjuk a meggyet.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Közben a krém alapanyagait egy lábasban kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ezt a megsült piskóta tetejére öntjük, elegyengetjük, majd a diabetikus étbevonóval borítjuk.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése