2024. október 6., vasárnap

Zabos - köleses szelet ( glutén,tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

40 dkg MedHusa Great Gluténmentes zabpehely

5 dkg édesítő ( 1:4 ) - porrá őrölve

20 dkg margarin

10 dkg holland kakaópor

kb. 0,6 dl növényi tejszín

Töltelék:

20 dkg köles

4 dl növényi tejszín

4 dl növényi tej

2 ek citromlé

2 ek vanília aroma

ízlés szerint porédesítő

10 dkg margarin

+ 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

Az alaphoz az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. 

30 percre tegyük a hütőbe.

A töltelékhez a kölest a növényi tejjel, növényi tejszínnel és éesítővel megfőzzük. 

Majd belekeverjük a vanília aromát és a margarint, majd hagyjuk kihűlni.

A zabos masszánkat két részre osztjuk.

Egy formát kibélelünk sütőpapírral ( vagy folpackal ), majd a massza egyik felét belenyomkodjuk. Erre rátesszük a tölteléket, elegyengetjük, majd eloszlatjuk rajta a massza másik felét ( lehet rámorzsolni, vagy esetleg kinyújtva rátenni ), majd olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése