Hozzávalók:
40 dkg MedHusa Great Gluténmentes zabpehely
5 dkg édesítő ( 1:4 ) - porrá őrölve
20 dkg margarin
10 dkg holland kakaópor
kb. 0,6 dl növényi tejszín
Töltelék:
20 dkg köles
4 dl növényi tejszín
4 dl növényi tej
2 ek citromlé
2 ek vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
10 dkg margarin
+ 10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
Az alaphoz az összes alapanyagot egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.
30 percre tegyük a hütőbe.
A töltelékhez a kölest a növényi tejjel, növényi tejszínnel és éesítővel megfőzzük.
Majd belekeverjük a vanília aromát és a margarint, majd hagyjuk kihűlni.
A zabos masszánkat két részre osztjuk.
Egy formát kibélelünk sütőpapírral ( vagy folpackal ), majd a massza egyik felét belenyomkodjuk. Erre rátesszük a tölteléket, elegyengetjük, majd eloszlatjuk rajta a massza másik felét ( lehet rámorzsolni, vagy esetleg kinyújtva rátenni ), majd olvasztott csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése