2024. október 20., vasárnap

Almás - sütőtökös - mákos pite (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg Mester család süteményliszt

10 dkg Mester család kalács liszt

15 dkg margarin

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

kb 1 - 1,5 dl növényi tej

Töltelék:

40 dkg alma - reszelve

25 dkg sült sütőtök villával pépesítve

12,5 dkg darált mák - édesítő - rumaroma - 4-5 ek növényi tej

+ fahéj - édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig lassan adagolva a növényi tejet ( annyit, hogy nyújtható legyen ).

Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk, két részre osztjuk.

Kinyújtjuk kocka alakra ( 20x20), majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot.

Az almát kikeverjük a sütőtökkel, fahéjjal és édesítővel ( nyomkodjuk majd ki a levét ), majd oszlassuk el a tésztán, majd amákos keveréket tegyük rá, végül a másik kinyújtott tészta.

Tetejét olajjal kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése