2024. október 6., vasárnap

Zabpelyhes csokis babka ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

27,5 dkg MedHusa Great gluténmentes  zabpehelyliszt

5 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő ( 1:4)

6 g sütőpor

10 dkg margarin

3 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

10 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé

5 dkg holland kakaópor

ízlés szerint porédesítő

+ olaj a kenéshez

+ MedHusa Great gluténmentes  zabpehelyliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi tejet és a citromlét.

10 percet hagyjuk állni.

Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.

A tölteléket kikeverjük és megkenjük a tésztát vele.

Majd feltekerjük. Hosszában középen elvágjuk, majd egymásba tekerjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a formából és további kb. 10-15 percet sütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése