2024. január 29., hétfő

Csíkos kalács ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

30 dkg Mester család foszlós kalács liszt

15 dkg margarin

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

4 dl növényi tej

3 ek vanília aroma

+ 2,5 dkg Mester család holland kakaópor - 2-3 ek víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd hozzáadjuk a növényi tejet és a vanília aromát. Alaposan összedolgozzuk.

Majd két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport a 2-3 ek vízzel.

Hagyjuk meleg helyen egy úrát kelni.

Majd barna rizslisztes lapon mind a két részt átdolgozzuk és kinyújtjuk úket.

Majd a fehér lapra rátesszük a kakaós lapot, egyet - kettót nyújtunk rajta, majd a két hosszanti oldalát picit behajtjuk, majd a keskenyebb oldaláról feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 -45 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése