2024. január 29., hétfő

Csokis - kókuszos kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család foszlós kalács liszt

10 dkg Mester család kókuszreszelék

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

10 g Mester család sütőpor

15 dkg növényi margarin

2 ek citromlé

2,7 dl növényi tej

Töltelék:

10 dkg Mester család kókuszreszelék

5 dkg Mester család holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

12,5 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

kb. 1 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kidolgozzuk.

Majd három egyenló részre osztjuk a tésztát.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk őket és kinyújtjuk mind a hármat.

A tölteléket kikeverjük, majd mind a három kinyújtott lapot megkenjük vele.

Majd feltekerjük őket és egymásba fonjuk.

Egy sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése