2024. január 18., csütörtök

Zabpelyhes almás rétes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

3 dkg utifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő (1:4)

5 g sütőpor

4 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

4 db alma ( lemérve nekem 65 dkg volt)

ízlés szerint édesítő

12,5 dkg Medhusa Great gluténmentes prémium zabpehely

1 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Elöszőr a tölteléket készítjük el.

Az almákat alaposan megmossuk, majd lereszeljük egy tálba. Majd hozzáadjuk a többi töltelék alapanyagot és alaposan össze keverjük.

A tésztához a száraz alapanyagokat jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd zabpehelylisztes lapon átdolgozzuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk.

Az egyik felébe tesszük a tölteléket, elegyengetjük ( a másik felébe nem kell rakni! ).

Majd a hosszanti két oldalt behajtjuk ( kb fél centit), majd feltekerjük a rövidebb oldalról.

Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan leolajozzuk.

Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése