2024. január 29., hétfő

Ananászos - "túrós" pite ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Mester család süteményliszt

5 g Mester család sütőpor

20 dkg növényi margarin

4 dkg Mester család édesítő (1:4)

0,75 dl növényi tej

Töltelék:

80 dkg Kölés túró ( 20 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 8 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük ízlés szerint , majd belekeverünk 2-3 ek citromlevet)

20 dkg cukormentes konzerv ananász

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint és a növényi tejet. 

Két részre osztjuk.

Mind a kettőt kinyújtjuk 20x20 - as nagyságra.

Egy ekkora tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik kinyújtott tésztát belehelyezzük, elegyengetjük.

Majd rátesszük a kölestúrót, elegyengetjük, majd rátesszük az ananász darabokat, mindenhova jusson, és kicsit nyomkodjuk a köleses rétegbe.

Majd tegyük rá a tészta másik felét, egyengessük el.

A tetejét olajjal vékonyan kenjük meg, majd 180 fokos sütőben kb.  30-40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése