2024. január 29., hétfő

Csokis -mazsolás kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család foszlós kalács liszt

10 dkg Mester család étbevonó

15 dkg Mester család mazsola

2 ek rumaroma

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

15 dkg növényi margarin

3,25 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a csokit, elkeverjük.

Majd beledolgozzuk a margarint, végül hozzáadjuk a vizet és a rumaromát és alaposan kidolgozzuk.

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk.

Három egyforma részre osztjuk, majd mind a hármat kisodorjuk, majd egymásba fonjuk.

Sütőpapírral béllt szélesebb  kenyérformába tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése