2024. január 24., szerda

Sütés nélküli "túró - rudi" szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

1 cs Mester család keksztekercspor ( sötét színű )

20 dkg cukormentes eperlekvár

6 dkg Mester család holland kakakópor

2 dl növényi tejszín - cukormentes

ízlés szerint porédesítő

Töltelék:

25 dkg köles

5 dl növényi tej

5 dl növényi tejszín

ízlés szerint porédesítő

2 ek citromlé

3 ek vanília aroma

Tetejére 

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A kölest jó alaposan mossuk át.

Majd főzzük meg a növényi tejben és növényi tejszínben.

Végül ízlés szerint édesítsük, adjuk hozzá a citromlevet és a vanília aromát, jól keverjük össze velük.

A keksztekercsporhoz adjuk hozzá az összes alapanyagot, majd jól dolgozzuk össze.

Egy sütőpapíros tepsibe ( nekem 18x18 - as volt ), tegyük a massza egyik felét, egyengessük el, majd tegyük rá a köles"túrót", simítsuk el.

Majd a keksztekercsporos massza másik részét két sütőpapír között nyújtsuk ki, majd tegyük a köles rétegre rá, végül oszlassuk el rajta az olvasztott étbevonót.

Hagyjuk 4-5 órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése